maandag 15 augustus 2011

Start Food & Winecursus Marja van Beek

Start Food&WineCursus  te Soest op 1 september 2011

Op donderdag 1 september a.s.  start het Wijncoachingbureau met de  bijzondere 9-delige wijncursus: “Food&Wine” ! In tegenstelling en aanvullend op de klassieke wijncursussen ligt de basis van deze cursus besloten in smaak en smaakfactoren. Uitgangspunten zijn de door Peter Klosse gedefinieerde "Smaaktstijlen" in o.a. zijn Proefboek.

Food matcht Wine en vice versa.
“We nemen de smaakstijlen bij de kop”, stelt Marja van Beek van het Wijncoachingbureau. “Deze zijn leidend gedurende 9 avonden. Ze maken deze avonden tot een bijzonder leer-en-proef  spel.” Niet alleen het proeven van wijn en producten is  belangrijk, ook de kennis die daarbij opgedaan wordt over de wereldwijnstreken. Daarnaast veel aandacht voor wat leuk is om te lezen in, uit en over de wijnwereld; waar je mooie wijnen kunt kopen, waar je een goede wijnkaart kunt aantreffen naast een eerlijke keuken.
Wijnbars worden en passant belicht, menukaarten meegepakt. Kooktechnieken worden besproken en getest met de wijnen. 

Tijdens de cursusavonden, aan de proeftafel van het Pakhuis van BuyYourWine, zal er  intensief  en hard gewerkt worden. Kortom, een aanrader voor iedereen met een zekere passie voor wijn.

In Perswijn met dank aan Sjoerd Groot

Deze maand een pagina over mijn favoriete wijn in WijnPers, een geweldig magazine voor de echte wijnliefhebber die ook wat wil leren over wijnen, druiven en classificaties. Een aanrader en niet alleen omdat ik er met mijn lievelingsfles insta ;-)