donderdag 30 juni 2011

Misset Catering Column Juni 2011

Verliefd.....

De zomer is er om verliefd te zijn, verliefd op je partner in de eerste en belangrijkste plaats maar ook verliefd op ons vak en de ingrediƫnten waarmee ik mag werken.

Exclusieve Catering HaykeKookt werkt zoveel als mogelijk met producten uit het seizoen en als het kan zijn die biologisch. Ik doe niet mijn best voor biologische suiker of pasta meel maar wel voor biologisch zuurdesembrood, vlees waar zowel de boer als ik achter kunnen staan en vis uitsluitend uit het seizoen en volgens MSC keurmerk. En dan kun je verliefd zijn.

Verliefd zijn en op zoek gaan naar de beste recepten om dat wat je met zorg hebt ingekocht om te toveren naar een liefdevol bereid gerecht voor mijn opdrachtgevers. En maakt het ze wat uit? Vooraf nauwelijks, ze horen wat ik te vertellen heb over mijn inkoop maar luisteren niet echt. Dat doen ze pas als ik op de avond zelf aan tafel sta en uitleg dat ik voor dit Baambrugger big heb gekozen omdat het een leven buiten heeft gehad, voor dit Texels graslam lam koos omdat het eerst fijn bij de moeder heeft geleefd maar voor zijn mooie bijzondere smaak buiten in de wei ook van het gras heeft mogen genieten. Die zorg maakt dat mijn gasten met hun gasten een geweldige smaak zullen gaan ervaren.

En dan, dan hoort u het wel en bent u er trots op dat u voor HaykeKookt en daarmee voor deze gerechten heeft gekozen. Dat iedereen gemakkelijk voor alle aanvoer uit het buitenland kan kiezen maar dat je erbij stil moet staan dat de tere frambozen die je in de supermarkt koopt en die nog dagen houdbaar zijn, zeer waarschijnlijk een bewerking hebben ondergaan alvorens ze in Israƫl op het vliegtuig gingen. Dat wij nu daarom aardbeien en blauwe bessen uit Nederland serveren.

De zomer heeft zoveel mooie producten, rabarber, raapjes, de beste aardappeltjes, verse doperwten, tuinbonen en natuurlijk frambozen uit Nederland, blauwe bessen en bramen! En dan ben ik als beloning zo verliefd op mijn vak omdat ik voel dat er een duidelijke taak voor mij is weggelegd, de taak om mijn gasten met mijn passie te laten zien dat lekker niet van ver hoeft te komen en dat genieten van producten uit onze directe omgeving een feest kan zijn. Een feest van (h)erkenning! Ik hou d'r van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten