maandag 16 mei 2011

MSC Keurnerk, Jan van As Vishandel en meischol.

Wij waren erbij en hebben ervan genoten, HaykeKookt Exclusieve Catering en KookaandeZaan voor Private Dining zijn al jaren Vrienden van Vis & Seizoen en we confirmeren ons aan deze seizoenen!



PERSBERICHT                    Amsterdam, vrijdag 6 mei 2011

Opening scholseizoen 2011

Vis&Seizoen heeft in samenwerking met de EKOFISH Group op vrijdag 6 mei een dag georganiseerd om met zo’n 50 genodigden de eerste meischol symbolisch aan land te brengen. Onder de genodigden waren diverse restauranthouders en koks aanwezig die zich graag aan de seizoenen houden, en als zodanig ook de scholperiode weer met vreugde tegemoet zien. Met de PD 147, het vlaggenschip van de EKOFISH Group, werd rond 10.00 uur uitgevaren om de eerste trek op de meischol te doen op de Noordzee.
Een prachtig weerbeeld en een gladde zee beloofden dat het een prachtige dag kon worden voor de meevarende gasten, voor zeeziekte werd niet gevreesd en de stemming bij een ieder was opperbest, zelfs zeebenen waren niet noodzakelijk op deze dag.
Nadat er een goed uur was gevaren werd aanstalten gemaakt om het net te laten zakken voor het maken van de eerste trek op de meischol, een mooie gelegenheid voor de aanwezigen om onder het genot van een sapje en een broodje te genieten van de zon.
Na verloop van zo’n anderhalf uur werd het net, onder grote belangstelling, weer ingehaald en naast de belangstelling van de opvarenden was de nieuwsgierigheid van de meeuwen die in grote getale  aanwezig waren opvallend. Ondanks dat de hoeveelheid schol die in het net aanwezig was wat tegenviel, heeft een ieder kunnen zien wat er eigenlijk nog bij komt kijken en welke inspanning er moet worden verricht alvorens de schol op tafel kan worden gezet.
Het scholseizoen is gestart en de EKOFISH Group, die de MSC gecertificeerde schol aan land brengt, heeft de genodigden een leerzame en prachtige dag bezorgd. De gevangen schol is aan boord gebakken zodat deze primeur aan boord kon worden getest. Men liet zich de heel gebakken schol en de fijne scholfilets goed smaken, de kok had alle moeite om de eetlust van de aanwezigen te stillen en kon de trek van de groep amper bijhouden met bakken.
Aan het eind van deze fijne dag is er tussen de EKOFISH Group en de Versvishandel Jan van As BV een contract afgesloten voor de rechtstreekse afname van MSC gecertificeerde Seizoenschol .

Boodschap Vis&Seizoen
Vis &Seizoen levert een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van de visstanden. Zo stimuleert Vis&Seizoen de horeca en de consument te werken met de juiste vissoorten in de juiste seizoenen. De boodschap luidt: eet vis wanneer het verantwoord is en de laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten