vrijdag 15 april 2011

Voor wie het gemist heeft: Wagyu Proeverij 4 april KookaandeZaan

Een beest van 50 mille


Rob Baarsma houdt 120 Japanse Wagyu-runderen in de oer-Hollandse natuur in Spijkerboor nabij Purmerend in Noord-Holland. Het vlees van de runderen gaat naar de betere horeca. Voor Baarsma is enkel het allerbeste goed genoeg. De prijs is navenant exclusief, ‘Vijf keer dan van normaal vlees’, vult Gerben Vermaning die de verkoop en marketing van het vlees verzorgd, aan. Een volbloed Wagyu-rund ‘doet’ zo’n 50.000 euro, varierend van het duurste onderdeel, de ossenhaas, tot het vet en de botten van het beest.

In Koog aan de Zaan in de nieuwe werkruimte van cateraar Hayke Rijneveld lieten Baarsma en Vermaning van hun vlees proeven. Via Twitter zorgde Hayke Rijneveld, op Twitter bekend als @haykekookt en sinds kort columnist van Misset Catering, voor gasten in de vorm van horecaondernemers en koks. Aangeschoven waren onder meer Niven Kunz en Ramon Beuk. Joost Groot, chef-kok van restaurant d’Vijff Vlieghen in Amsterdam, zorgde samen met Rijneveld voor de bereiding van het vlees. Tom Gallizia van Monega schonk bijpassende wijnen.

Een impressie aan de hand van interviews met gasten en met de mensen achter het Wagyu-vlees in ons land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten